FAEN 2019 FAEN AKADEMIET FAEN EXHIBITION

Nikoline Ursin Erichsen: The Sentimental Club

dragongirl’s (Nikoline Ursin Erichsen) oppslukende lydreise “The Sentimental Club”, utfordrer den typiske sanseopplevelsen som tilbys i moderne klubbkultur ved å utforske dens voldelige virkeligheter og komplekse emosjonelle landskap.

The Sentimental Club
av dragongirl (Nikoline Ursin Erichsen)

THE SENTIMENTAL CLUB er en lydinstallasjon og performance som utforsker rom og sårbarhet med utgangspunkt i klubbkultur. Prosjektet stammer fra dragongirls personlige frustrasjon over dagens mannsdominerte, monotone og formalistiske klubbkultur som sliter med sosialt press og prestasjonsangst. Med et ønske om å utfordre disse realitetene, og å skape møteplasser hvor man sammen kan få utløp for et bredere spekter av følelser, inviterer dragongirl lytteren inn i sitt egenkomponerte lydunivers.
THE SENTIMENTAL CLUB er et performance-verk for én publikummer av gangen. Rommet er fritt, og publikummeren kan lytte, legge seg ned, danse, være emosjonell eller dele en hemmelighet med kunstneren. Det som skjer i rommet er konfidensielt og blir mellom kunstneren og publikummeren.

Verket strekker seg over hele utstillingsperioden. Kunstneren vil være til stede og tilby et nytt musikkstykke for hver publikummer som går inn.

 

 

nik-1.jpgdragongirl (Nikoline Ursin Erichsen)

dragongirls (Nikoline Ursin Erichsen) (NO, f. 1997) praksis befinner seg i skjæringspunktet mellom klubbmusikk, samtidsmusikk og performance. Arbeidet hennes er ofte i en klubb-setting og sentreres rundt elektronisk musikkomposisjon, med et ønske om å skape fellesskap og nye klubbopplevelser. Hennes debut-EP «Once More, With Feeling» ble utgitt i februar 2019, og hun begynte nylig på en BA i elektronisk musikkomposisjon ved Det Jyske Musikkonservatorium.