FAEN 2019 FAEN SYMPOSIUM

Anja Carr: Stardish

Anja Carr forsøker å gå som en ekte stjerne i sitt egenproduserte stjernekostyme; så bredbent som mulig, mens hun puster og peser. Å være en sjøstjerne eller en stjerne generelt kan være ganske utmattende. Under performancens klimaks spruter rosa kroppsvæske med konfettistjerner («baby-sjerner») ut fra et hull i drakten...

Stardish

Anja Carr forsøker å gå som en ekte stjerne i sitt egenproduserte stjernekostyme; så bredbent som mulig, mens hun puster og peser. Å være en sjøstjerne eller en stjerne generelt kan være ganske utmattende. Under performancens klimaks spruter rosa kroppsvæske med konfettistjerner («baby-sjerner») ut fra et hull i drakten. Noen sjøstjerner produserer både egg og sæd – de er ikke avhengige av menn. Eller de reproduserer seg aseksuelt; en arm blir et nytt individ – litt som kunstnere, som (som oftest) skaper ting med hendene. Til slutt går Carr sakte ut av rommet, fortsatt i et tappert forsøk på å beholde stjerneformen.

Anja Carr forsøker å gå som en ekte stjerne i sitt egenproduserte stjernekostyme; så bredbent som mulig, mens hun puster og peser. Å være en sjøstjerne eller en stjerne generelt kan være ganske utmattende. Under performancens klimaks spruter rosa kroppsvæske med konfettistjerner («baby-sjerner») ut fra et hull i drakten. Noen sjøstjerner produserer både egg og sæd – de er ikke avhengige av menn. Eller de reproduserer seg aseksuelt; en arm blir et nytt individ – litt som kunstnere, som (som oftest) skaper ting med hendene. Til slutt går Carr sakte ut av rommet, fortsatt i et tappert forsøk på å beholde stjerneformen.

carr_portraitAnja Carr

Anja Carr transformerer dyr og lekefigurer for barn i et teatralsk, «abjekt» og fargerikt voksenunivers innen skulptur, installasjon, fotografi, performance og video. Hennes 30 separatutstillinger inkluderer gallerier in Los Angeles (kommende), London, Stockholm og Berlin og hun har utført 40 performance i blant annet Amsterdam, London, New York, Miami og Paris. De 60 gruppeutstillingene hun har deltatt på omfatter Triumph Gallery (Moskva, kommende), Cankarjev domen (Ljubljana), Somerset House (London), Nordens hus på Færøyene (Tórshavn), Mellomstasjonen / Nasjonalmuseet (Oslo) og Tadeusz Kantor Museet (Kraków). Carr har drevet galleriet PINK CUBE i Oslo siden januar 2011, med en overvekt av kvinnelige utstillere.

http://www.anjacarr.com